Nordkapp, Bjørnøya og Svalbard med M/S Quest 2018

Dette er en enestående sjanse å følge med på en eksklusiv tur ombord M/S Quest.

Følg med oss på et ekspedisjonscruise langs dramatiske kysten av Nord-Norge mot verdensberømte Nordkapp, via sjeldent besøkte Bjørnøya og rett til hjertet av Arktis, Svalbard.

Det er en travel tid på året og man kan si at Nord-Norge våkner av vinterdvalen sin. Titusentall av lomvi og polarlomvi venter ved de bratte klippene på Bjørnøya på begynnelsen av hekketiden; i tillegg til andre fuglearter som alker, lundefugl, krykkjer, polarmåker og snøspurv. Svalbard derimot heter oss velkommen med et fantastisk vinterlandskap. Vi utforsker pakkisen, snødekte fjell under midnattssola, og håper også på et rikt dyreliv.

Dag 1: Tromsø (ombordstigning kl 13.30 – 14.00)

Vi starter i Tromsø og går ombord M/S Quest tidlig på ettermiddagen. Hotell-teamet viser oss våre kabiner før vi blir kjent med resten av mannskapet og guidene. Starten av vår ekspedisjon går gjennom dype fjorder og vi spaner etter havørn på veien mot vakre og dramatiske Finnmark.

Dag 2: Nordkapp & Barentshavet

Tidlig på morgenen seiler vi mot berømte Nordkapp som ligger ved 71˚N og vi får en spesiell utsikt rett opp mot klippen fra havet. Etter frokost fortsetter vi mot Skarsvåg som påstår å være verdens nordligste fiskeribygd. Bygda ligger på nordsida av Magerøya og her starter vi en landbasert ekskursjon mot Nordkapp hvor vi kan føle hvordan det er å stå på «slutten av jorda».

Etter lunsj starter vi vår lange reise over Barentshavet. I tillegg til å lytte til interessante forelesninger om bl.a. Bjørnøya, ser vi stadig vekk etter hvaler og sjøfugler.

Dag 3: Barentshavet & Bjørnøya

Vi fortsetter vårt program med forelesninger og er framme ved Bjørnøya etter lunsj om vindforholdene er gunstige. Med våre solide gummibåter (type Zodiac) utforsker vi denne fantastiske øya i midten av Barentshavet. Bratte 400 meter høye fjell stiger rett opp fra havet mens vi nærmer oss en av nord-atlanterens største havfugl-kolonier. Det er fortsatt tidlig på våren, men de fleste fugler har allerede kommet til sørspissen av Bjørnøya for å begynne å gjøre seg klare til hekketiden. Målet vårt er å komme i land på Bjørnøya på et egnet sted og utforske øya til fots.

På kvelden setter vi kurs mot nord, pakkisen og Spitsbergen.

Dag 4: Svalbard

Vår neste destinasjon, Svalbard, er noe av det villeste én kan forestille seg. Vakre fjell, midnattssola, pakkis og dyrelivet er fullstendig enestående.

Den eksakte ruten på Svalbard er veldig avhengig av isforholdene og været. Men vi prøver selvklart å maksimere våre sjanser for å utforske naturen og dyrelivet. Målet vårt er å både oppleve pakkisen, bruke gummibåtene, og å gå i land for å gjøre fine vandringer.

Dag 5: Vestkysten av Spitsbergen (Hornsund, Bellsund, Isfjorden)

På grunn av den varme Golfstrømmen er inngangene til fjordene på vestkysten vanligvis isfritt gjennom hele vinteren og gi oss herved mange forskjellige muligheter å utforske naturen. Samtidig er siste biten av fjordene ofte dekket av fjordis, som er et perfekt habitat for ringsel, storkobbe og derfor også isbjørnene. Nå har også isbjørn-binene kommet ut av hiene sine og vi kan muligens se første-års unger ved siden av mora.

Hornsund er den sørligste fjordsystem og imponerer framfor alt med sine bratte fjell og store breer. Dimensjonene her er store og man skjønner fort hvorfor Spitsbergen har fått sitt navn. I tillegg har engelsk hvalfangst, norsk fangstmenn-virksomhet og russiske Pomorer etterlatt mye interessant historie i Hornsund.

Inngangen av Bellsund har flere fuglefjell og grønne oaser som stor kontrast til den ellers karrige Svalbard naturen. Tidlig på våren kan derimot landskapet fortsatt være snødekket, men de første gjess, krykkjer og polarlomvi kan allerede være til stede ved Midterhuken. Vi kan også se store flokker av alkekonger som svever over vannet.

I Isfjorden ligger fuglefjellet Alkhornet som ligger majestetisk til og har et rikt dyreliv. Her kan vi med litt flaks også se fjellrev som er virkelig noe veldig spesielt i vinterpelsen sin.

Dag 6: Storfjorden

I denne årstida kan det være mye pakk- og drivis i Storfjorden mellom Edgeøya og Spitsbergen, men om isforholdene er gunstige for oss, kan det være god en mulighet å seile opp i Storfjorden. Ved pakkisen spaner vi etter dyreliv som grønlandssel, storkobbe, hvalross eller isbjørn. På Østsida av Spitsbergen ligger Isbukta som kan være interessant for en Zodiac-Cruise mot en imponerende bre som kalver i havet.

Dag 7: Longyearbyen

Etter en siste frokost ombord går vi av i Longyearbyen og flyr enten direkte til Tromsø/ Oslo eller blir på egenhånd i Longyearbyen.

OBS: Dette er en ekspedisjon hvor vær, vind og isforhold vil avgjøre vår endelige plan. Sikkerhet er viktig, og kapteinen og ekspedisjonslederen vil bestemme seilingsrute under reisen. Derfor er denne reiseruten bare en indikasjon på hva du kan oppleve. Samtidig prøver vi alltid maksimere opplevelsen i forhold til muligheten været og dyrelivet gi oss.

 26.04.2018 – 02.05.2018

PRISEN INKLUDERER

  • 6 netter ombord M/S Queest
  • Alle måltider, kaffe/te ombord
  • Zodiac-aktiviteter
  • Erfarent team av ekspedisjonsleder & guider
  • Diverse havneavgifter, etc.
  • Halvdagstur til Nordkapp med buss

IKKE INKLUDERT

  • Fly fra/til Tromsø & Longyearbyen
  • Personlig utstyr og klær (bl.a. gummistøvler for ilandstigninger med Zodiac)
  • Alkohol,
  • Personlig reiseforsikring

PRIS: 16900,- kr

Info og booking:
 booking@arcticexplorer.no

img_welcomeonboard01